Näringsliv Yippie 4 2020

Hallå där… Tonny Vestling

Ägare av Vestling Mattor & Kakel och även styrelseledamot i Härnösands näringsliv ekonomisk förening (HNEF) och Härnösands Hantverk och småföretag.
Många branscher är pressade nu. Hur ser det ut för hantverkarföretagen i Härnösand?

– Det är svårt att säga tvärsäkert eftersom det kan vända fort, men just nu är det ingen kris. Många har mycket jobb, även om det finns följdproblem av coronautbrottet.
Vilka problem är det?
– Det är saker som att vi har fler sjukskrivningar nu. Vi följer rekommendationerna och stannar hemma vid minsta tecken på sjukdom, men det innebär ju också att många firmor går kort nästan hela tiden. Sedan är det svårt att få leveranser av material i tid, och så anpassar vi oss nu så att vi inte gör jobb under tiden som kunden är hemma. Allt det här gör ju att det blir lite svårare att hinna med alla jobb på utsatt tid och det krävs mycket extra planering.
Men rot-avdragen finns kvar. Märks det?
– Ja, inte riktigt lika mycket som tidigare kanske, men privatkunderna beställer fortfarande, absolut.
Hur tycker du att företagarna i Härnösand hanterar coronautbrottet?
– Det är tufft, men jag tycker att många gör det väldigt bra. Man kan aldrig säga att en sån här situation är bra, samtidigt är det nyttigt att ruskas om ibland, att vi alla tvingas tänka i lite nya banor. Jag är imponerad över hur många butiker och småföretagare det är som rätt snabbt har ställt om och hittat nya sätt att nå kunderna.

Artikeln publicerades i Yippie 4 2020 på sidan 42