Krönikor Yippie 3 2021

Utelivet lever i Härnösand

Vem vill inte leva på ett sätt som gör det möjligt för våra avkomlingar att andas luft, äta mat och dricka vatten som inte gör dem sjuka, leva liv som inte hotas av naturkatastrofer och överlämna en värld med lika stor mångfald och lika fina möjligheter som vi själva har växt upp i? Yippie har i mars gjort en bilaga om hållbarhet som vi hoppas kan inspirera och motivera till att tänka på framtiden.
Alla vill tro på en ljus framtid, även om inte alla gör det. Jag tror det kommer att gå bra. Det är många krafter där ute som tror på framtiden, som tillför näring till en sund utveckling, som respekterar och älskar. Det är starkare krafter än den som struntar i det vi har gemensamt, som föraktar och utnyttjar, och som bryr sig mest om sina egna behov, just nu.

Jag har den
här månaden fått ett av de vackraste telefonsamtal jag har fått i hela mitt liv. Jag blev riktigt ”starstruck”. I Härnösands kommun lever en av Sveriges äldsta människor. Hon är nästan 109 år och piggare än de flesta. Hon vill helst inte ha uppmärksamhet i Yippie, och därför håller jag henne anonym.
Samtalet gav perspektiv på det att leva. Vilken grej det är, att i 109 år vakna och starta en ny dag. Jag hoppas alla Härnösandsbor känner tacksamhet för att de vaknar och kan starta en ny dag – där de kan göra en skillnad!

Coronahjälpens Shekva Hossain har varit nära liv och död det sista året. Hon är intervjuad i den Yippie du nu håller i din hand, och hon berättar om hur hon hittade tro, hopp och kärlek i sitt liv efter att hon förlorade sin far i covid-19. Hon hittade sin styrka!
Ja, det går bra. Det finns många som tror på framtiden i Härnösand. Dessutom kommer våren nu, och det kommer vara många fina morgnar att vakna upp till. Glad påsk!

Artikeln publicerades i Yippie 3 2021 på sidan 7