Näringsliv Yippie 5 2016

Leif, 70, startade eget när han blev 65

För fem år sedan gick Leif Sundin i pension efter att ha jobbat med isolering i femtio år. Det gick bara några dagar, sedan hade han startat enskild firma – inom isolering.
– Jag ville ha något att göra, säger han.
1963 började Leif Sundin som lärling inom isolering. Han fick jobb direkt på en av Sveriges största isoleringsfirmor och flyttade till Stockholm 1970. Där jobbade han i 18 år innan flyttade hem igen.
– Jag fick barn och tyckte det var bättre att de fick växa upp här än i Stockholm.
Han utgick från företagets kontor i Sundsvall, men fick åka ut på uppdrag i allt från Umeå till Stockholm.
– Det passar mig bra eftersom jag alltid gillat att resa i jobbet. Då får man åka runt och träffa en massa människor och det är verkligen något av det roligaste med jobbet. Många är glada och bjuder på kaffe!
I pensionsålder brukar de allra flesta längta efter att bli lediga – men inte Leif.
– Min son tipsade mig om att starta företag, så det gjorde jag. Jag tycker det är bättre nu när jag har eget. Man får bestämma själv, ha sitt eget lager och utgå hemifrån.
Nu är han 70 år och har inga som helst planer på att avsluta sitt företagande. Och någon brist på jobb är det inte tal om.
– Jag försöker vara ledig på fredagar så ibland får jag faktiskt tacka nej till jobb. Folk vet att jag har stor erfarenhet, och det är bra i den här branschen. Jag är nog den enda isoleraren i trakten som är 70 år!

Leif Sundin

Ålder 70
Bor Centrala Härnösand
Gör Driver företag inom teknisk isolering
Familj Fru och två vuxna söner

Artikeln publicerades i Yippie 5 2016 på sidan 13