Näringsliv Yippie 4 2016

Mitt jobb: Anna Dasler

Anna Dasler, advokat

Det som lockade mig att bli advokat är att det alltid varit en dröm som jag haft. När jag var liten tittade jag ofta på domstols- och advokatserier på TV, exempelvis Lagens Änglar och jag tyckte det verkade spännande. På den tiden fanns det ju inte så många kanaler att välja mellan men jag minns att den serien var en favorit. Dessutom har jag alltid haft en vilja att hjälpa människor!

Jag började här år 2013 när jag startade mitt eget företag, Dasler Advokatbyrå AB. Jurist blev jag 2001 när jag tog examen från juristlinjen vid Lunds Universitet. Efter det hade jag en notarietjänst några år och började på en advokatbyrå 2005. År 2009 blev jag advokat och i samband med det flyttade jag upp till Härnösand. Under en period arbetade jag som regionjurist på kriminalvården innan jag startade mitt företag. Härnösand är en fantastisk stad där det är nära till allt och jag älskar verkligen naturen. Här trivs jag jättebra!

Det första jag gör när jag kommer till jobbet är att ta en kopp kaffe med kollegorna, om vi har tid förstås. Efter det kan dagarna se helt olika ut beroende på vilket uppdrag jag har. Det kan vara allt från en häktningsförhandling till ett polisförhör eller att företräda någon av parterna i en vårdnadstvist. Om det är rättegångar jag ska vara med på som juridiskt ombud så öppnar tingsrätten klockan 9 på morgonen, så då är jag ofta där.

Det bästa med mitt jobb är just variationen av olika arbetsuppgifter. Ingen dag är den andra lik här och man träffar en massa olika människor. Något annat som verkligen är något av det roligaste med att vara advokat är att jag får hjälpa människor som är i utsatta situationer. Där får man verkligen göra skillnad!

Anna Dasler

Ålder 45
Bor Villa på Härnön
Gör Driver Dasler Advokatbyrå AB
Familj Två barn

Artikeln publicerades i Yippie 4 2016 på sidan 43