Näringsliv Yippie 11 2014

Stark start för Pernilla

Text Lars Kågström Foto Pawel Maronski

För drygt två år sedan startade Pernilla Burholm företaget Framtidens Förskolor. Idag har företaget två förskolor, nästan 25 anställda och planerar att öppna en ny grundskola. Så att Pernilla har nominerats till Svenskt Näringslivs utmärkelse ”Årets mest företagsamma västernorrlänning” är inte så konstigt.
– Det är jätteroligt. Jag är både glad och stolt, säger hon.
Det började med att Pernilla och frun Lotta flyttade till Härnösand med fyra barn i förskoleåldern. När de inte tyckte att de hittade den förskola de ville ha så startade de en egen.
– Vi ville ha en förskola med både glädje, bra kost och små grupper.
I augusti 2012 öppnades Parkens förskola och eftersom söktrycket var hårt så öppnades Marinans förskola året därpå. Nu ligger fokus på en ny grundskola upp till årskurs sex, som startar redan nästa höst om alla tillstånd hinner komma.
– Det känns som en naturlig fortsättning. De familjer som trivs hos oss vill fortsätta även när barnen lämnar förskolan. I förlängningen tänker vi även högstadium och gymnasium.
Pernilla är i grunden revisor och har ingen erfarenhet av pedagogisk verksamhet.
– Då gäller det att omge sig med kompetenta människor och ha tydliga roller. Jag driver företaget och sköter ekonomin medan verksamhetscheferna ansvarar för pedagogiken. Vi är inte alltid överens, men olika åsikter driver utvecklingen framåt.

Pernilla Burholm

Ålder 40
Familj Frun Lotta Göthesson, barnen Ebba, 6 år, Joel, 5, och tvillingarna Tilda och Viktor, 3
Bor Hus på Framnäsvägen
Aktuell Nominerad till Årets mest företagsamma västernorrlänning

Artikeln publicerades i Yippie 11 2014 på sidan 11