Näringsliv Yippie 10 2016

Mitt jobb: Rebecka – jobbar extra på Tullporten

Text Maja Nylund Foto Pawel Maronski

”Jag gillar jobb där man inte kommer tillbaka till samma arbetsuppgifter och där man får förtroende att göra flera sysslor.”

Det som lockade mig med jobbet på Tullporten var att det är kreativt och man gör inte samma saker hela tiden. Jag gillar jobb där man inte kommer tillbaka till samma arbetsuppgifter och där man får förtroende att göra flera sysslor. Dessutom får man jobba nära människor och bara det är ett starkt plus.

Jag började här efter att ha gjort en veckas praktik. Efter det kom chefen och frågade om jag ville jobba kvar och det kändes som en självklarhet.

Det första jag gör när jag kommer till jobbet är att byta om till arbetskläderna och skriva in mig. Är det öppning börjar jag med att göra iordning mackor och ställa upp det som ska säljas i disken. Jag börjar å andra sidan oftast när kaféet varit öppet ett tag så då kollar jag mest läget och hoppar in där det behövs hjälp.

Det bästa med mitt jobb är att jag får göra varierande uppgifter. Jag kan hjälpa till en hel dag i bageriet och jag kan stå i kassan och servera kunder. Sedan träffar man många nya människor och får bekanta sig med stamkunderna som brukar gå och hämta kaffekannan själva bakom disken. Sådana småsaker är en del av charmen med jobbet.

Rebecka Albertsson

Ålder 17
Bor Brännan
Familj Mamma, pappa och lillebror
Gör Studerar på Härnösands Gymnasiums ekonomiprogram och jobbar på Tullporten

Artikeln publicerades i Yippie 10 2016 på sidan 51