Sport & fritid Yippie 8 2016

Ann-Sofie tillbaka som instruktör

Text Moa Sellgren Foto Pawel Maronski

Efter att träningsskorna har stått på hyllan i tre år gör nu Ann-Sofie Johansson comeback som instruktör på Simhallen.

Hur känns det?
– Jag är så taggad, det känns så kul! Nu har jag träffat mina arbetskamrater och jag har fått ett så fint bemötande.

Hur började ditt intresse för träning?
– Jag gick på simgymnasium och tävlade i simning som ung. Jag har alltid älskat att träna och inspirera människor och min instruktörsbana började med Susanne Lanefeldt och gymping i Filipstad. Sedan startade jag aerobic, stepup, body pump, shabam, spinning och zumba. Tyvärr fick jag sluta när jag fick knäproblem med artros och gjorde två operationer. Med nya titanknän kunde jag ta upp passen igen, men efter 30 år som instruktör kände jag mig nöjd för tre år sedan och slutade. Men nu suger det i instruktörstarmen igen.

Vad vill du bidra med?
– Att folk ska längta efter nästa träningspass även om det har varit jobbigt, känna att man kan rörelserna till låtarna och på så vis kunna ta träningen till nästa nivå. Jag kommer inte köra på en alltför intensiv och komplicerad nivå, utan i en takt så att folk hänger med.

Vad ska du köra för pass?
– Ett mixpass som inkluderar zumba, aerobic och styrka. Jag koncentrerar mig inte bara på själva dansen som zumba bygger på, utan mycket på kondition och ganska mycket styrka.

Trivs du med ditt jobb?
– Jag har alltid trivts med mitt yrke. Det bästa är att svettas samtidigt som jag får umgås med andra jättebra instruktörer.

Vad är din roll som instruktör?
– Att pusha, peppa, uppmuntra och glädja. Men jag tar en termin i taget för att se hur stort intresse det finns. Jag är förväntansfull och hoppas att folk vill komma till Simhallens motionspass för att träna med mig!

Ann-Sofie Johansson

Ålder 58
Familj Sambo, fem barn och fem barnbarn
Bor Hagagatan
Aktuell Jobbar som lärare och förskollärare på Kullens förskola och gör comeback som träningsinstruktör på Simhallen.

Artikeln publicerades i Yippie 8 2016 på sidan 13