Sport & fritid Yippie 3 2020

STC storsatsar – dubblar ytan

Foto Pawel Maronski

Gymkedjan STC spänner musklerna i Härnösand.
Ett nytt kontrakt är undertecknat som gör att anläggningen på Kronholmen fördubblar golvytan.
– Det kommer att bli en unik anläggning. Vi tror stenhårt på Härnösand och utesluter inte att vi öppnar fler gym i stan, säger regionchef Andreas Forss.

Gymmet på Kronholmen har funnits sedan 2011. De nuvarande ägarna har drivit gymmet i 3 år, och namnbytet till den nationella träningskedjan STC Training Club gjordes för knappt ett år sedan.
Planerna på att växa har funnits i några år och efter flera förhandlingsrundor är nu hyreskontraktet undertecknat. Arbetet med göra i ordning lokalerna har börjat och till hösten ska de nya delarna av anläggningen invigas.
– Det blir totalt 650–700 kvadratmeter och ett stort plus är att vi nu får mer plats bland annat för fria vikter och nya gruppträningskoncept inom HIIT-familjen. HIIT – högintensiv intervallträning – är något som har stått högt på önskelistan i flera år och nu får vi äntligen den möjligheten, säger Andreas Forss.
Gymkedjan har 1 200 anställda totalt i Sverige, varva cirka 15 i Härnösand – och det kan bli mer. För STC ser möjligheter att växa ytterligare i Härnösand och fortsätter att titta på lokaler för ytterligare etableringar i staden. Andreas Forss påpekar att STC idag har sju gym bara i Sundsvall.
– Vi är övertygade om att Härnösand är en bra ort att satsa vidare i, och när det gäller gym så blir tillgänglighet en allt viktigare faktor. Det ska vara enkelt och nära att träna och hittar vi rätt lokal så kan vi absolut tänka oss att öppna ytterligare ett gym här.

Sara Malm lär få mer att göra efter utbyggnaden.

Artikeln publicerades i Yippie 3 2020 på sidan 12