Härnösand Yippie 9 2023

Nu flyttar Carin in i residenset

Text Lennart Lundberg Foto Kenneth Zetterlund

Det blev en före detta socialdemokratisk minister och partisekreterare som tar över arbetet som landshövding i Västernorrland. Regeringen har utsett Carin Jämtin till ny landshövding i Västernorrlands län. Det gör att Carin Jämtin nu får lämna bostaden i Farsta, där hon bor med en av sina döttrar, för att flytta till residenset i Härnösand.

Carin Jämtin tar över posten som landshövding efter Berit Högman som avslutade sitt uppdrag i juli 2023. Hon var tidigare chef för SIDA och i den egenskapen har hon besökt Härnösand. Yippie träffade henne på Sida Härnösand så sent som i höstas.

Förordnandet som landshövding och chef för Länsstyrelsen Västernorrland gäller i sex år från och med den 1 september 2023.
Carin Jämtin är stockholmare men som många andra har hon en viss koppling till länet generationer tillbaka eftersom hennes mormor jobbat på postkontoret i Nyland. Dessutom bor en av hennes kusiner i Kramfors.

Som landshövding kommer Carin Jämtin vara regeringens representant i länet och vara den som samordnar statens verksamheter här. Hon kommer också vara ansvarig för att rapportera länets behov till regeringen.

Artikeln publicerades i Yippie 9 2023 på sidan 60