Mat & dryck Yippie 2 2021

Nya matvagnar frestar

Tre matvagnar står nu på foodcourten på Kronholmen. Manees thailändska mat har fått sällskap av Evelyns filippinska kökskonster och Umids kaliforniska delikatesser.

Manee Rantala har serverat take away-mat från sin matvagn sedan våren 2020. Nu har hon fått sällskap. Från och med februari har Umid Inagambaev parkerat sin Goodfellas grill&subs-vagn och Evelyn De La Cruz Gonzales sin Eve´s food-vagn på mattorget på Kronholmen.
Där är det plats för tre matvagnar och området är el- och vatten samt avloppsanslutet för året-runt-bruk. Platserna hyrs av kommunen. Mattorg, eller food court, är ett internationellt fenomen som hade spridit sig till Härnösand 2016.

Evelyn De La Cruz Gonzales

Kommer från Filippinerna. Gifte sig med en Härnösandskille 2006 och har bott i Härnösand sedan 2008.
Bor Gådeå
Ålder 59 år
Familj Sambo
Tidigare jobb i Härnösand Sångerska och trubadur, musikledare på ABF, på olika restauranter, har drivit Södra Grillen och en liten restaurant på Saltvikshöjden, har de sista åren jobbat på sitt företag Evelyn städservice som driver med städning och skyltar. Köpte matvagn i januari. Serverar Filippinska maträtter
– Jag har nu gått tillbaka till min dröm att laga mat och ha restaurant. Jag älskar att laga mat!

Umid Inagambaev

Kommer från Har bott i USA i 20 år, familjen var flyktingar från Uzbekistan. Umid och hans fru kom till Härnösand 2017 för att vara närmare och kunna ta hand om hans sjuka far. Umids föräldrar har bott i Sverige sedan 2003.
Bor Murberget.
Ålder 47 år.
Familj Fru, föräldrar och bror som bor i Västernorrland, två studerande barn som bor i USA.
Tidigare jobb i Härnösand På Pinchos och Hotell Höga Kusten.
Köpte matvagnen precis innan coronan bröt ut
Serverar Kalifornien streetfood och texmex
— Jag har en traditionell amerikansk meny med till exempel saftiga 175 gram burgare och burritos utan ris, men med grönsaker, majs och kött eller kyckling.

Artikeln publicerades i Yippie 2 2021 på sidan 23