Näringsliv Yippie 11 2016

Elin jobbar med hemtjänst i centrum

Text Maja Nylund Foto Pawel Maronski

”Det bästa med mitt jobb är då man får uppskattning från personerna man hjälper, då man verkligen ser att man gjort deras dag bättre.”

Det som lockade mig med jobbet var att man får hjälpa folk med vardagssysslor. Jag gillar att städa och hålla ordning omkring mig så att få hjälpa dem som inte har förmågan att göra enkla sysslor själva är bara ett plus.

Jag började här för någon månad sedan och har absolut inte ångrat mig sedan dess. Jag hade jobbat inom vården förut men blev sjuk och kunde därför inte arbeta inom yrket. När jag sedan blev frisk och fick möjlighet att jobba på hemtjänsten igen var det en självklarhet att söka jobbet.

Det första jag gör när jag kommer till jobbet är att hämta jobbtelefonen och kolla schemat. Sedan sätter jag mig och pratar med mina kollegor om den kommande arbetsdagen och gör mig sedan redo för att gå ut till den första vårdtagaren.

Det bästa med mitt jobb är då man får uppskattning från personerna man hjälper, då man verkligen ser att man gjort deras dag bättre. Dessutom utvecklas man som person då man får kontakt med människor man inte känner sedan tidigare och har så varierade arbetsuppgifter.

Elin Juslin Hägglund

Ålder 19
Bor Stenhammar
Familj Mamma, pappa, lillasyster, lillebror, två katter och en hund
Gör Jobbar på Östras Hemtjänst

Artikeln publicerades i Yippie 11 2016 på sidan 42