Näringsliv Yippie 2 2014

Jag och mitt jobb: Johanna Lidén

Text Emilia Eliasson Foto Pawel Maronski

Jag har jobbat på Com Hem till och från i snart tre och ett halvt år. Tidigare satt jag på faktura och kundtjänst, men sedan fyra månader tillbaka jobbar jag på säljavdelningen. Här är jag fortfarande en rookie. I mitt team är vi ungefär 16 personer i olika åldrar. Vi har väldigt roligt tillsammans och många av oss umgås på fritiden. Mina trevliga kollegor är nog det bästa med mitt jobb. Det känns alltid kul att få komma hit och träffa dem.
Som säljare tar jag ibland inkommande samtal och ibland ringer jag ut till befintliga kunder och erbjuder dem olika tjänster. Samtalen skiljer sig väldigt mycket åt och man får lära sig att kommunicera med olika slags personer, det tror jag är nyttigt. Beroende på hur bra jag säljer kan jag också påverka min lön, eftersom jag dels har en fast grundlön och dels får provision på det jag säljer. Så jag väljer själv vilken nivå jag vill lägga mig på.
Förut var jag inne på att plugga vidare, men nu försöker jag avancera inom företaget i stället. Och det finns stora möjligheter att göra det om man vill. Mitt mål är att bli säljcoach, då får jag ge råd och tips till andra säljare. Har man ingen högskoleutbildning är det här verkligen ett toppenjobb. Det kanske inte passar alla, men det märker man snabbt. Många som börjar här väljer däremot att stanna kvar och det är för att de har hittat rätt.

Johanna Lidén

Ålder 22
Bor Norra Kyrkogatan
Familj Mamma, pappa och lillebror Jesper
Intressen Träna och umgås med mina vänner

Artikeln publicerades i Yippie 2 2014 på sidan 39