Näringsliv Yippie 8 2020

Kaffeentreprenör Årets företagare

Erik Hultin på Härnösandsföretaget Kaffepunkten AB är Årets Företagare Härnösand 2020. Erik Hultin går nu vidare till den regionala finalen 26 augusti. Vinnaren här går vidare till finalen i Stockholm 16 oktober.

– Jag trodde inte det här. Det är jätteroligt och ett steg framåt, sa en överraskad vinnare på Brygghuset i Härnösand 18 augusti.
Det var Erik Hultin och Ulrika Ekebro i Ekebro Utveckling AB som var i finalen.
I Företagarnas motivering sägs bland annat: ”Härnösandsföretaget Kaffepunkten AB har tillsammans med sina franchisetagare gjort en häftig resa. Erik startade verksamheten under varumärket Kaffepunkten för några år sedan och idag har hans nät av franchisetagare i Sverige en sammanlagd omsättning på ca 25 miljoner. ”Det finns ingen bortre gräns för hur mycket vi kan växa” menar Kaffepunkten AB:s VD och ägare, Erik Hultin. Målet är nu satt till 100 miljoner kronor och tillväxt i hela Norden, med Härnösand som bas.
Kaffepunkten sponsrar flera idrottsföreningar i Härnösand, bjuder alltid på kaffe på Fokus företagsmässa och har under pågående corona-kris skänkt kaffe till stadens äldreboenden.”

Artikeln publicerades i Yippie 8 2020 på sidan 42