Hem & trädgård Yippie 1 2021

Stort intresse för radhus på Lövudden

Foto Lillskär

30 procent av bostadsrättsradhusen som bostadsutvecklaren Lillskär la ut ett par dagar innan nyårsafton, är sålda.
– Vi har 60 intressenter som har kontaktat oss inför säljstart, säger Carolina Hagren.

Uppsalabolaget Lillskär planerar att bygga 12 radhus på Lövudden i Härnösand.
De kontaktade intressenter 28 december, och sålde tre hus, och marknadsförde sedan lite bredare på sociala medier och bostadssajten Hemnet 30 december, och sålde ytterligare ett hus.
Lillskär satsning på enplans-bostadsrätter med tre rum och kök är efterfrågade av speciellt de som är 60 plus. De önskar att sälja sina hus när barnen är utflugna och flytta till något mindre enplanshus nära vattnet, en bostad de kan åldras i. Men även för ”den lilla familjen” passar husen innan de tar steget till egen villa.
– Jag vill säga att det har varit ett stort intresse för den här typen bostäder i Härnösand, större än vad vi hade väntat oss, säger Carolina, som jobbar med marknad och försäljning på
Lillskär.
Hon tror att den snabba försäljningen kan bero på att radhusen har ett fint läge. De ligger både nära havet och centrum.

Byggtiden för radhusen är ungefär ett år. Lillskär beslutar om byggstart när de har sålt hälften av bostadsrätterna. De har stort hopp om på att det ska ske innan sommaren.
”Vi är bra igång och hoppas att det blir byggstart till våren och inflyttning senast tredje kvartal 2022. Inom kort kommer vi att märka upp tomterna på platsen.”

Artikeln publicerades i Yippie 1 2021 på sidan 29